Omhaal Jahanbakhsh bezorgt Chelsea nieuwjaarskater

1 januari 2020, 15:33   Bijgewerkt: 1 januari 2020, 17:59

Het jaar 2020 is goed begonnen voor Alireza Jahanbakhsh. De oud-speler van NEC en AZ bezorgde zijn Brighton & Hove Albion woensdagmiddag op spectaculaire wijze een punt tegen Chelsea. Vlak voor tijd scoorde hij met een omhaal de 1-1, wat tevens de eindstand was. Aston Villa won, ondanks een omstreden afgekeurd doelpunt, met 1-2 van Burnley.

Brighton & Hove Albion - Chelsea 1-1

Drie dagen na de overwinning op stadsgenoot Arsenal (1-2) stond voor Chelsea op nieuwjaarsdag een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion in de basis. Het duurde niet lang alvorens The Blues op voorsprong kwamen. Na tien minuten opende César Azpilicueta de score door uit de rebound de bal achter doelman Matthew Ryan te prikken. Daarmee werd de Spanjaard de eerste doelpuntenmaker in de Premier League van 2020.

Zonder echt in de problemen te komen hield Chelsea de voorsprong lang vast. Brighton & Hove Albion was aanvallend onmachtig, maar de inbreng van Jahanbakhsh deed de wedstrijd kantelen. De oud-speler van AZ, die zaterdag zijn eerste doelpunt voor The Seagulls maakte, kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen. Een paar minuten voor tijd bezorgde hij zijn ploeg op spectaculaire wijze een punt. Met een omhaal vanaf een meter of tien liet hij doelman Kepa kansloos.

Door de remise kruipt Chelsea één punt dichter bij Manchester City, dat nog wel een voorsprong heeft van vijf punten én later op de woensdag nog in actie komt tegen Everton. Brighton stijgt naar de dertiende plaats en heeft nu evenveel punten als Arsenal.

Burnley - Aston Villa 1-2

Aston Villa won in 2019 slechts één van de laatste zeven wedstrijden, maar heeft in 2020 meteen drie punten bijgeschreven. Op bezoek bij concurrent Burnley won de promovendus met 1-2 door doelpunten van Wesley en Jack Grealish. In de eerste helft werd nog een doelpunt van Grealish na tussenkomt van de VAR afgekeurd omdat Wesley met zijn hak hoogstens een centimeter buitenspel stond, maar ondanks die omstreden beslissing en een late aansluitingstreffer van Chris Wood ging de zege naar de bezoekers. Anwar El Ghazi zat bij Aston Villa negentig minuten op de bank.