Journalist: Ryan Babel heeft het voetbal fundamenteel veranderd

31 december 2020, 14:36

Niet Lionel Messi, niet Cristiano Ronaldo, maar Ryan Babel is de speler van dit decennium. Dat vindt New York Times-journalist Rory Smith althans. Volgens de Amerikaan is de Oranje-international de belangrijkse speler van de afgelopen tien jaar.

Dat vertelt Smith op BBC Radio. De Amerikaan haalt een fragment van 9 januari 2011 aan, toen Liverpool met 1-0 verloor van Manchester United na een discutabele penalty, gegeven door scheidsrechter Howard Webb. "Babel plaatste vervolgens op zijn Twitteraccount, toen nog zeer nieuw, een foto van scheidsrechter Webb in een shirt van Manchester United. Babel kreeg een boete van 10.000 pond en werd daardoor de eerste voetballer ooit die gestraft werd voor iets wat hij op Twitter zei."

Volgens Smith heeft die actie het voetbal 'getransformeerd en fundamenteel veranderd'. "Het gaat over hoe we het nieuws oppikken, ernaar kijken, er commentaar op geven. Negatief door het online racisme bijvoorbeeld, maar ook positief zoals de manier waarop Raheem Sterling op dat racisme kon reageren. Dus Ryan Babel stond aan de oorsprong van die evolutie en zijn rol daarin mag niet onderschat worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen