NAC hakt knoop door en ontslaat Brood op oudjaarsdag

31 december 2020, 11:26   Bijgewerkt: 31 december 2020, 12:59

Het zal een vervelende jaarwisseling worden voor Ruud Brood. De ervaren oefenmeester is dinsdag op oudjaarsdag ontslagen door NAC Breda, dat er een geen vertrouwen in heeft dat hij de situatie nog kan omdraaien. Brood maakte een teleurstellend seizoen door en stond met NAC slechts zesde in de Eerste Divisie. Ook zijn assistent Regillio Vrede is ontslagen.

De 57-jarige Brood was negen maanden lang werkzaam bij NAC, waarmee hij als interim-trainer degradeerde uit de Eredivisie. Het doel was om snel terug te keren naar het hoogste niveau, maar in de Eerste Divisie beleefde hij ondanks een goede start een tegenvallende eerste seizoenshelft. De eerste periode werd gewonnen, daarna ging het moeizamer. De zesde plaats is ondermaats, beseft de clubleiding. Door het ontslag van Brood en Vrede staan Willem Weijs en Jelle ten Rouwelaar voor de groep tijdens de eerste periode van 2020. De club zoekt ondertussen naar een nieuwe trainer.

Volgens algemeen directeur Luuc Eisenga was het nodig om in te grijpen. "Eind vorig seizoen heeft Ruud in een bijzonder moeilijke periode het team onder zijn hoede genomen. Damage control was het hoogst haalbare toen. Met een schone lei zijn we vervolgens met een vrijwel geheel nieuwe selectie aan het nieuwe seizoen begonnen. Het succes van het behalen van de eerste periode heeft niet kunnen verbloemen dat we in de ontwikkeling op individueel niveau alsmede de ontwikkeling van het team meer hadden verwacht", legt hij uit.

"Bovendien zagen we bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen. Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren. Met Willem Weijs hebben we iemand die de club kent. Aan hem vertrouwen we deze interim opdracht toe. Gezamenlijk zullen we er alles aan doen om het maximale uit spelers en het team te halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen