Cocu kondigt eerste speelminuten van Rooney voor Derby aan

31 december 2020, 09:51

Wayne Rooney gaat op 2 januari 2020 zijn eerste speelminuten maken voor Derby County. Trainer Phillip Cocu heeft maandag laten weten dat de ervaren aanvaller in actie zal gaan komen tegen Barnsley. Cocu liet dat weten na afloop van de 2-1 zege op Charlton Athletic van maandag.

Die overwinning was belangrijk voor de ploeg, die al zeven wedstrijden op rij niet had gewonnen. Maandag lukte dat met tien man wel. Het betekende de eerste overwinning sinds 23 november. "Ik ben extreem trots op het optreden", zegt Cocu in Engelse media. "Het is knap hoe we het hebben gedaan met een man minder."

Cocu liet ook optekenen dat hij van plan is om Rooney tegen Barnsley zijn eerste minuten te geven. De Engelsman kwam in augustus naar Derby, waar hij zowel speler als assistent-trainer is. Hij kwam over van DC United en is pas in januari speelgerechtigd. "Hij is fit en kan starten maar heeft enkele duels nodig om in topvorm te komen. De verwachtingen zullen hooggespannen zijn, maar hij zal even moeten wennen aan het team. Als een speler met zijn kwaliteiten inzetbaar is, maakt dat me heel gelukkig. Ik twijfel er dan ook niet over om hem speelminuten te geven in de aankomende wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen