Krul droomt van EK: "Hopelijk zien ze de meerwaarde"

31 december 2020, 07:49

Tim Krul hoopt komende zomer met Nederland deel te nemen aan het EK. De keeper is al enkele jaren uit beeld bij Oranje, maar maakte eerder wel het EK van 2012 en het WK van 2014 mee. Nu hij bij Norwich City weer zijn topvorm laat zien, hoopt hij zich weer in beeld bij Ronald Koeman te hebben gespeeld.

Krul is dit seizoen basiskracht in de Premier League en steekt al het hele seizoen in prima vorm. Het is een knappe comeback nadat hij enkele jaren van de radar was verdwenen door blessureleed. Deelname aan het EK zou het plaatje compleet maken. "Het zou een bonus zijn als ik erbij zit en een overwinning op mezelf betekenen. Niemand behalve ikzelf, weet hoe diep ik ben gegaan om die rotblessure niet alleen te overwinnen, maar ook om er nog eens sterker uit te komen. Met het EK kan ik het hoofdstuk 'kruisband' definitief afsluiten", zegt Krul tegen De Telegraaf.

Hij is zeker geen onbekende van een groot deel van de selectie. "Ik heb met Gini Wijnaldum bij Newcastle gespeeld en bij Ajax de opkomst van Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Justin Kluivert meegemaakt. In Jong Ajax pakte die gekke Frenkie de bal in het eigen strafschopgebied al van mijn voet af om onbevangen naar voren te dribbelen. Met die jongens heb ik een heel goede band. En daarom lijkt het me leuk om met ze samen te spelen. Wie weet hebben ze nog iets aan mijn toernooi-ervaring. Hopelijk zien ze in Zeist uiteindelijk ook mijn meerwaarde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen