Bayern wil versterking voor rechterflank, Boateng hoeft niet weg

30 december 2020, 23:15   Bijgewerkt: 30 december 2020, 23:53

Bayern München bekijkt de mogelijkheden om in januari een rechtsback aan de selectie toe te voegen. Hansi Flick beschikt over genoeg opties voor die positie, maar wil Joshua Kimmich en Benjamin Pavard elders inzetten. Tegenover de eventuele komst van een rechtsachter staat het mogelijke vertrek van Jérôme Boateng, die weinig aan spelen toekomt.

Flick is voornemens Kimmich als controlerende middenvelder te blijven gebruiken. "Hij is daar nóg meer gefocust, kan het spel goed lezen en heeft aan de bal meer opties", aldus Flick tegenover Kicker. Pavard kan ook als rechtsback uit de voeten, maar wordt als centrale verdediger gepositioneerd. "Dus een extra optie op de rechtsbackpositie zou welkom zijn."

Boateng, die interesse geniet van verscheidene clubs, zou in januari zomaar het Bayern München-hoofdstuk kunnen afsluiten. Van Flick hoeft de centrale verdediger niet per se weg. "Als hij niet speelt, is hij niet blij, maar hij accepteert het wel. Het is aan Jérôme om een beslissing te nemen over zijn toekomst, want het is zijn carrière."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen