Raiola legt uit waarom Haaland niet koos voor United

30 december 2020, 16:20

Manchester United was één van de clubs die Erling Braut Haaland wilde inlijven. De Noorse spits koos er zondag echter voor om zijn loopbaan te vervolgen bij Borussia Dortmund. Engelse media speculeerden dat een overgang naar United klapte vanwege de eisen van Mino Raiola, maar daar klopt volgens de zaakwaarnemer niets van.

"Ik begrijp niet waarom er in Engeland zoveel ophef is ontstaan door het feit hij heeft gekozen voor Borussia Dortmund. Hij is een jonge speler die nog alle tijd heeft om in de Premier League terecht te komen. Hopelijk zal dat een keer gebeuren", begint Raiola in Engelse media. "Iedereen heeft het over Manchester United, maar er waren nog twaalf clubs geïnteresseerd. We hebben met alle clubs serieuze gesprekken gevoerd. Het is uiteindelijk aan de speler. Hij moet zijn gevoel volgen en de beslissing maken."

"Erling had niet het gevoel dat dit het juiste moment was om naar de Premier League te verkassen. Borussia Dortmund is een fantastische club en voor zijn ontwikkeling de juiste keuze. Het is erg moeilijk voor een jonge jongen om uit te blinken in de Premier League. Hij is niet de enige jonge speler die niet voor de Premier League heeft gekozen", gaat de zaakwaarnemer verder.

Dat Haaland vanwege de eisen van Raiola niet naar United is gegaan, klopt volgens de spelersagent dus niet. "Ik weet niet of dat verhaal door Manchester United in de wereld is geholpen. Als het zo is, dan proberen ze hun eigen straat schoon te vegen. Het is erg vreemd en teleurstellend", zegt hij. "Ik ga nooit in op details over onderhandelingen en zal dat nu ook niet doen. Ik heb ook niet het gevoel dat ik me hoef te verdedigen voor dit soort zaken. De enige persoon die alles moet weten en recht heeft op uitleg, is de speler."

Raiola benadrukt dat Haalands keuze voor Borussia Dortmund niet een keuze tégen andere geïnteresseerde clubs was. "Dit was op dit moment de beste keuze. Hij heeft nee gezegd tegen twaalf andere grote clubs, uit de Premier League en andere competities."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen