Guardiola geïrriteerd: "Elk weekend een grote bende met de VAR"

30 december 2020, 11:17

Pep Guardiola heeft zich andermaal negatief uitgesproken over de VAR in Engeland. De Spaanse manager won zondagavond met 2-0 van Sheffield United, maar na afloop ging het vooral over de VAR. Sheffield zag in de eerste helft een treffer op dubieuze wijze worden afgekeurd, terwijl de goal van Manchester City op heel ongelukkige wijze – balaanraking van de scheidsrechter – tot stand kwam.

"Het is elk weekend een grote bende met de VAR", sprak Guardiola na afloop tegenover Sky Sports. "Ik heb een hele lange lijst met dingen waar ik met de VAR over kan praten. Ik weet het allemaal niet meer, het is elk weekend een groot probleem. Ik snap dat Sheffield ook boos is. Laten we hopen dat we het volgend seizoen beter kunnen doen met de VAR", sprak hij al zuchtend. 

Dat City de wedstrijd won stemde Guardiola tot tevredenheid, ook gezien het drukke programma van zijn ploeg. The Citizens speelde 48 uur voor de wedstrijd tegen Sheffield nog de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. "Het is mentaal om zo kort op elkaar te spelen. Sheffield is fysiek gezien de sterkste ploeg in de Premier League. Ze zijn geweldig in de duels en in het spelen van de lange bal."

De overwinning betekende de 100e winstpartij voor de Spaanse manager in dienst van Manchester City. "Ik ben er heel erg trots op. Voor iedereen. De spelers, trainers en de hele club. Honderd wedstrijden winnen in déze competitie is geweldig. Het is speciaal om naast grote clubs als Chelsea, Liverpool en Manchester United te staan. In een rijtje met Jose Mourinho, Arsène Wenger en Sir Alex Ferguson komen is bijzonder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen