Slechte reeks zorgt voor 'gemengde gevoelens' bij De Graafschap

30 december 2020, 09:32

Technisch manager Peter Hofstede kijkt 'met gemengde gevoelens' terug op de eerste seizoenshelft van De Graafschap. Hij is van mening dat het gebrek aan scorend vermogen een probleem is bij de Doetinchemmers, die dit seizoen weer willen terugkeren naar de Eredivisie.

Een half jaar geleden degradeerde De Graafschap. Onder leiding van Mike Snoei staat de club op een derde plaats. Niet slecht, maar de laatste vijf duels werd er niet gewonnen. Hofstede vindt dat de club genoeg huiswerk heeft. "We liggen op koers voor promotie. In het begin van het seizoen waren we heel degelijk. We gaven weinig doelpunten weg, scoorden redelijk makkelijk. Misschien leefden we wel even boven onze stand. Alles zat mee. Maar we hebben onszelf geen plezier gedaan door in de laatste fase te veel punten te verspelen", vertelt Hofstede tegen De Gelderlander.

Het grootste manco van de club? Het scorend vermogen, waardoor er liefst tien keer een gelijkspel op de teller staat. "Het grootste probleem is dat we, afgezet tegen de gecreëerde kansen, te weinig doelpunten maken. We laten tegenstanders te lang in leven. Veel opties hebben we voorin ook niet, daar lopen we de laatste maanden vaak tegenaan. Met het vertrek van Youssef El Jebli is er veel scorend vermogen en creativiteit weggevallen."

De Superboeren hervatten de Eerste Divisie op 10 januari, met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Hofstede hoopt dat er dan weer wat te juichen valt. "Zeker op De Vijverberg willen we het publiek vermaken. Soms lukt dat, maar nog niet vaak genoeg. Het spel mag sprankelender."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen