Nijhuis: "Van Bommel is een zegen voor iedere scheidsrechter"

29 december 2019, 23:14

Bas Nijhuis heeft zich in zijn column bij Bureau Sport positief uitgelaten over Mark van Bommel. De arbiter stelt dat de ontslagen trainer van PSV de arbitrage altijd scherp houdt en dat zijn gedrag het fluiten ten goede komt.

"Van Bommel was de enige die af en toe een warme arm om de vierde official heen sloeg", vertelt Nijhuis. "Hij is een zegen voor iedere scheidsrechter. Hij zoekt bij elke beslissing het randje op, dat houdt ons scherp. Fluit je een saaie wedstrijd met Van Bommel langs de lijn, dan weet je dat er toch altijd iets gebeurt."

Nijhuis lag vaak in de clinch met Van Bommel, zo weet hij zelf ook. "Natuurlijk stuur je hem soms het liefst naar de tribune. Dat heb ik onlangs ook bijna gedaan tegen Heerenveen. Ik gaf hem geel, omdat hij helemaal uit zijn plaat ging over een ingooi. Een luizige ingooi. Het was naïef, want geel helpt niet bij Van Bommel. Hij wil strijd, altijd en overal. Ik ben ervan overtuigd dat Van Bommel binnenkort weer aan de bak komt als trainer", besluit Nijhuis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen