Anderlecht gaat andere koers varen na verlies op jaarrekening

29 december 2019, 18:48

Voor Anderlecht zijn er niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen de nodige zorgen. De club heeft bekendgemaakt dat het op de jaarrekening een verlies van 27 miljoen euro heeft genoteerd. Anderlecht baalt ervan, maar is niet geschrokken.

Operationeel directeur Jo Van Biesbroeck is openhartig tegenover Sporza en spreekt zich uit over de problemen bij Anderlecht. "Geschrokken zijn we zeker niet", reageert de Belg. "We zagen die cijfers aankomen. Daarom hebben we ook een kapitaalsverhoging doorgevoerd in de maand februari."

Anderlecht heeft te maken gehad met enkele pittige teleurstellingen, zegt Van Biesbroeck. "Ten eerste omdat we vorig seizoen geen Champions League, maar wel Europa League gespeeld hebben. Dat maakt een verschil van ongeveer 10 à 11 miljoen euro. Ten tweede omdat we lager zijn geëindigd in het klassement van de Jupiler Pro League en dat kost ons tv-geld."

Wat ook en probleem is, is de salarishuishouding. "Omdat we ervoor gekozen hebben om de kern bij elkaar te houden. De loonmassa vormt de hoofdreden van het financiële verlies op de jaarrekening. En die is ook niet kleiner geworden, want in het begin van het jaar hebben we ook onze jonge talenten onder contract gelegd." Anderlecht gaat het iets anders aanpakken. "Met die kern blijven we niet werken. We zullen de kern afbouwen en spelers transfereren die we vorig jaar al van de hand hadden kunnen doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen