Weer nachtmerrie Arsenal: Chelsea wint in slotfase

29 december 2019, 19:50

Arsenal leek tegen Chelsea zondag eindelijk weer eens een mooie overwinning te gaan boeken, maar heeft het in de slotfase helemaal weggegeven. De ploeg stond met 1-0 voor, maar verloor met 1-2. Omstreden was het feit dat Jorginho in de tweede helft geen tweede gele kaart kreeg en vervolgens de 1-1 maakte.

Mesut Özil kreeg van Mikel Arteta de kans in de basis, net als eerder al tegen Bournemouth (1-1). De Duitser legde een uitstekende pot op de mat en dat was alweer enige tijd geleden bij Arsenal. De thuisploeg kwam sowieso opvallend fris en goed voor de dag in het eerste halfuur. Arsenal was de bovenliggende partij en kwam na dertien minuten op voorsprong door een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang: 1-0. De Gabonees stond door de aanwezigheid van Alexandre Lacazette overigens weer op de rechterkant.

Arsenal was in het eerste halfuur de betere ploeg, maar werd daarna in de moeilijkheden gebracht door Chelsea. Frank Lampard wijzigde van tactiek en wisselde linksback Emerson voor middenvelder Jorginho. Chelsea ging dus in plaats van met vijf met vier verdedigers spelen en dat pakte uitstekend uit. Arsenal kreeg het lastiger en werd meer en meer teruggedrongen.

Ook in de tweede helft was het vooral Chelsea wat de klok sloeg. Heel veel grote kansen waren er niet en Arsenal verdedigde op zich prima. Het leek daardoor in 1-0 te eindigen, maar dat gebeurde niet. In de 83ste minuut kon Jorginho simpel binnen tikken nadat keeper Bernd Leno compleet onder een bal door vloog. Een grote fout van de doelman. Zuur voor Arsenal was wel dat Jorginho de goal maakte. Hij had kort daarvoor zijn tweede gele kaart moeten krijgen voor een overtreding op Mateo Guendouzi. Het is typerend voor het seizoen van Arsenal, waarin simpelweg alles mis lijkt te gaan. Dat is ook onder Mikel Arteta niet veranderd.

Kort daarna sloeg Chelsea voor de tweede keer in drie minuten toe. Tammy Abraham was het eindstation van een snelle en goede counter waarin Willian een hoofdrol speelde. De Engelse spits schoot de bal prima door de benen van Leno heen en bezorgde Chelsea daarmee de zege. Chelsea verstevigt door de tweede zege in de laatste vijf wedstrijden de vierde plaats. Arsenal staat twaalfde en moet hopen dat het in 2020 beter gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen