Hiddink blikt terug op Oranje-vertrek: "Ik was enorm boos"

29 december 2019, 13:37

Het is inmiddels vier en een half jaar geleden dat Guus Hiddink werd ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. In een onderhoud met de NOS blikt de 73-jarige Varssevelder terug op zijn zijn vertrek bij Oranje. "Ik was enorm boos en ben meteen weggelopen."

Hiddink werd in juni 2015 ontslagen na de 0-2 overwinning tegen Letland in de EK-kwalificatie. "Toen toenmalig directeur Bert van Oostveen en teammanager Hans Jorritsma aankwamen, voelde ik totaal niet aankomen dat het een slechtnieuwsgesprek ging worden", herinnert Hiddink zich. "We hadden van tevoren nog een kopje koffie op het terras gedronken. Toen kwam de kamer vrij, zijn we gaan zitten en kreeg ik de mededeling dat ik niet meer op de bank zou zitten."

De coach was zeer ontstemd nadat hij de mededeling had gekregen. "Einde gesprek. Ik ga dan niet smeken of ze het alsjeblieft willen terugdraaien. Maar ik vond dat wel heel zwaar. In mijn eigen beleving waren we net goed bezig. Dan denk je: kom op, mannen. Ik vond het ook erg jammer, want ik wilde na veel jaren in het buitenland graag nog mijn aandeel hebben in het Nederlandse voetbal. Dan zou ik twee jaar in de overgangsfase als bondscoach fungeren en daarna had ik me graag met de jeugd bij de KNVB bemoeid."

Hiddink werd opvolgt door Danny Blind, die er niet in slaagde Oranje naar het EK van 2016 te loodsen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen