Memisevic dacht door aanhoudend blessureleed aan stoppen

29 december 2019, 11:03

Samir Memisevic heeft af en toe gedacht aan het vroegtijdig beëindigen van zijn spelerscarrière. Door aanhoudend blessureleed speelde de verdedigende middenvelder van FC Groningen vorig seizoen nooit pijnvrij. Inmiddels is Memisevic, na een lange rustperiode, helemaal terug.

In een interview op de clubsite van Groningen blikt Memisevic terug op de moeilijke periode. De ongemakken rond zijn buikstreek hielden hem bijna anderhalf jaar zoet. "Het begon min of meer aan het begin van het seizoen 2018/2019.  had al last van mijn buikspieren en kreeg daarna ook pijn aan de binnenzijde van mijn bovenbeen. Die combinatie leverde enorme pijn op in de buikstreek, omdat het met elkaar verbonden is. Ik bleef doorspelen, met pijnstillers, maar na elke wedstrijd stortte ik bijna in vanwege de pijn", vertelt hij.

Memisevic speelde bijna alles, maar kon na een wedstrijd soms twee à drie dagen niet trainen. "Zo ging het elke week. Ik was alleen maar aan het herstellen voor de volgende wedstrijd. Er zijn toen wel momenten geweest dat ik dacht: 'Ik stop met voetballen'. Zeker als ik de ochtend na een wedstrijd wakker werd en ontzettend veel pijn had", geeft de Bosniër toe. "Toch kwam dan snel weer het besef dat pijn ook bij voetbal hoort, dat het je kan overkomen in je carrière."

Memisevic verbeet de pijn en bleef langer doorvoetballen omdat Groningen in de race was om de play-offs om Europees voetbal. Na de zomervakantie sloot Memisevic aan bij de Groningen-selectie, waarna bleek dat de Bosniër nog niet hersteld was. "Ik voelde me op dat moment goed, maar tijdens de eerste training leek het alsof er twee messen in mijn lies werden gestoken. Toen kon ik het niet meer opbrengen", vertelt Memisevic, die in overleg met de medische staf lang rust hield. "En ik bezocht een specialist in Rotterdam. Die kwam met allerlei adviezen. Ik heb ze opgevolgd en nu ben ik weer helemaal terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen