Manchester United besluit 2019 met overwinning op Turf Moor

28 december 2019, 22:42

Manchester United heeft zaterdagavond zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 afgesloten met een overwinning. Op bezoek bij Burnley boekte de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer een 0-2 overwinning. Anthony Martial en Marcus Rasfhord maakten namens The Red Devils de doelpunten. United stijgt door de zege naar de vijfde plaats in de Premier League.

Op Turf Moor kwamen Burnley en Manchester United voor de tweede keer in drie dagen tijd in actie. De clubs boekten op Boxing Day wisselende resultaten. Burnley verloor met 1-0 bij Everton, terwijl Manchester United met 4-1 te sterk was voor Newcastle United. Paul Pogba kreeg toen een helft speeltijd, maar ontbrak zaterdag tegen Burnley in de wedstrijdselectie. Solskjaer wil de net herstelde Fransman rustig brengen.

Met onder meer Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw en Mason Greenwood op de bank begon United aan de wedstrijd tegen Burnley. Het duurde tot vlak voor rust alvorens het openingsdoelpunt viel. Dat werd gemaakt door Anthony Martial, die zijn zevende competitietreffer van het seizoen noteerde. Na een fout van Burnley-verdediger Charlie Taylor scoorde Martial op aangeven van Daniel James de 0-1.

Vlak na rust dacht Martial zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In het tweede bedrijf ging Burnley - waar Erik Pieters in de selectie ontbrak - op zoek naar de gelijkmaker. Écht in de problemen kwamen de bezoekers echter niet. Wel moest doelman David De Gea zich nog een keer strekken na een inzet van Phil Bardsley. Diep in blessuretijd maakte Marcus Rashford aan alle twijfel een einde door na een snelle uitbraak de 0-2 te scoren.

United klimt door de zege over Sheffield United, Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur heen. De ploeg uit Manchester heeft nog maar één punt minder dan nummer vier Chelsea, dat zondag nog in actie komt tegen Arsenal.