Riedewald speelt gelijk, Willems en El Ghazi onderuit

28 december 2019, 17:56

Crystal Palace heeft zaterdag een punt overgehouden aan de ontmoeting met Southampton. De Londense club, met Jaïro Riedewald in de basis, speelde op Saint Mary's met 1-1 gelijk. Jetro Willems ging met Newcastle United onderuit tegen Everton (1-2), terwijl Anwar El Ghazi met Aston Villa een nederlaag leed bij Watford (3-0).

Southampton - Crystal Palace 1-1

Zonder de geblesseerde Patrick van Aanholt, maar mét Riedewald trad Crystal Palace zaterdagmiddag aan tegen Southampton. De oud-Ajacied komt de voorbije tijd steeds vaker aan de bak en startte op Saint Mary's voor de tweede keer dit seizoen in de basis in de Premier League. Hij zag teamgenoot James Tomkins vijf minuten na rust de 0-1 tegen de touwen koppen. Het lukte Crystal Palace echter niet om de voorsprong vast te houden. Een kwartier voor tijd maakte Danny Ings de 1-1, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt.

Newcastle United - Everton 1-2

Bij zijn debuut als hoofdtrainer van Everton won Carlo Ancelotti op tweede kerstdag tegen Burnley (1-0). Zaterdag boekten The Toffees ook de tweede zege onder de Italiaanse manager. Op bezoek bij het Newcastle United van Jetro Willems won Everton met 1-2. Dominic Calvert-Lewin opende na dertien minuten de score, waarna de thuisploeg via Fabian Schär in de tweede helft langszij kwam. De overwinning ging echter alsnog naar Everton: Calvert-Lewin maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg daarmee de volle buit.

Watford - Aston Villa 3-0

Met El Ghazi op de bank hoopte Aston Villa op bezoek bij Watford de tweede zege op rij te boeken. De promovendus bleek echter niet opgewassen tegen The Hornets, waar Daryl Janmaat vanwege een blessure ontbrak. Na het missen van een grote kans maakte Troy Deeney vlak voor rust het openingsdoelpunt. Een kwartier na de theepauze kreeg Watford-verdediger Adrian Mariappa zijn tweede gele kaart, maar Aston Villa wist niet van de overtalsituatie te profiteren. Met El Ghazi als invaller binnen de lijnen kregen de bezoekers nog twee doelpunten tegen. Deeney maakte zijn tweede van de middag en ook Ismaïla Sarr deed een duit in het zakje.