Hoogma over clausule-rel: "Achteraf beter wel kunnen doen"

28 december 2019, 10:33

Er ontstond in oktober een kleine rel bij de KNVB toen bekend werd dat Ronald Koeman zou kunnen vertrekken bij Oranje als FC Barcelona op de stoep zou staan. De bondscoach had daar een speciale clausule voor bij de bond. Dat werd verklapt door directeur Nico-Jan Hoogma die zich daarmee de boosheid van Ronald Koeman op de hals haalde.

Tegenover Tubantia blikt hij terug op het incident. "Ik was er honderd procent van overtuigd dat we in die periode van anderhalf jaar het al een keer officieel hadden gebracht dat er een clausule in zijn contract stond. Als een journalist mij daar naar vraagt dan zeg ik niet: over de inhoud van het contract zeg ik niks. Zo ben ik niet", vertelt de directeur topvoetbal. "Dat had ik achteraf beter wel kunnen doen. Maar om nu te zeggen dat Koeman boos was, nou dat viel wel mee, we hebben een kop koffie gedronken en hij zei, 'ach nu kan het ook maar duidelijk zijn'. Er is totaal geen sprake van ruis op de lijn. We werken prima samen."

Hoogma werkt twee jaar bij de KNVB en is blij met plaatsing voor het EK. Volgens hem blijft het lastig om top te presteren. "Het is zwaar om structureel bij de top zes van Europa te komen. We zijn een opleidingsland. Spelers opleiden en trainers opleiden, als we dat goed doen, dan blijft Nederland altijd een mooie rol spelen. Er komen bijvoorbeeld weer heel goede jonge spelers aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen