Hekkensluiter Espanyol haalt derde trainer van het seizoen binnen

27 december 2019, 12:38

Espanyol heeft snel een opvolger gevonden voor de ontslagen trainer Pablo Machin. De club uit Barcelona heeft via de officiële kanalen laten weten dat Abelardo Fernández de nieuwe coach van de ploeg wordt. Hij krijgt de taak om Espanyol te behoeden voor degradatie uit La Liga, waar de club nu troosteloos op de laatste plaats staat.

Abelardo was eerder trainer van Sporting Gijón en Deportivo Alavés. Bij die laatste club stapte hij afgelopen zomer op na op de elfde plaats te zijn geëindigd. Abelardo tekent bij Espanyol een contract tot het einde van het seizoen. De club kende vorig jaar onder coach Rubi een goed seizoen door zevende te eindigen. Hierdoor mocht het zich dit seizoen proberen te kwalificeren voor de Europa League, iets wat uiteindelijk ook lukte.

In de competitie gaat het echter dramatisch en is Espanyol hekkensluiter. Het won pas twee keer en staat na achttien wedstrijden op tien punten. Vanwege de slechte resultaten werd begin oktober al coach David Gallego ontslagen en diens opvolger Pablo Machin werd vlak voor kerst de laan uitgestuurd. Abelardo moet nu het tij zien te keren. De achterstand op de veilige zeventiende plaats is vijf punten. Het debuut van Abelardo is meteen beladen, namelijk de stadsderby in eigen huis tegen FC Barcelona op zaterdag 4 januari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen