Klopp vindt voorsprong Liverpool op concurrenten niet interessant

27 december 2019, 11:26

Jürgen Klopp vindt het nog veel te vroeg om zijn Liverpool nu al tot kampioen van de Premier League te bombarderen, ondanks dat het gat met de concurrentie haast elke speelronde groter wordt. De Duitse oefenmeester wijst onder meer naar het zware programma dat zijn club de komende tijd te wachten staat.

Door de 0-4 zege op Leicester gisteravond werd het gat met de nummer twee dertien punten, terwijl Liverpool bovendien nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Nummer drie Manchester City staat op een achterstand van veertien punten. Die cijfers doen Klopp weinig. "We voelen het eigenlijk niet, we denken er niet aan", zegt hij op de clubwebsite. "We hebben het voor wedstrijden ook niet één keer genoemd, omdat het niet interessant is."

Zwaar programma

Vorig seizoen stond Liverpool ook op een riante voorsprong ten opzichte van concurrent Manchester City, maar toen werd de titel alsnog uit handen gegeven. Aanvoerder Virgil van Dijk herinnerde daar na de wedstrijd tegen Leicester ook al aan. "Vorig jaar hebben we één wedstrijd verloren en werden we nog steeds geen kampioen. Je moet tot de laatste speeldag alles geven."

Lees ook: Van Dijk juicht niet te vroeg: "Wedstrijd voor wedstrijd"

Net als Van Dijk wil ook Klopp het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. "Wij richten ons alleen op de volgende wedstrijd. We spelen tegen de Wolves, Sheffield United, Everton, Tottenham Hotspur en Manchester United in de komende vijf wedstrijden. Dat klinkt in mijn oren niet alsof er al iets is beslist, om eerlijk te zijn. We moeten al die wedstrijden spelen er ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen