Transferweekje: Oranje boven bij Hertha, Schöne en Giroud

28 december 2019, 13:10

Nog een paar dagen wachten en dan trappen we het jaar 2020 af. Op 1 januari gaat bovendien de transfermarkt weer open en kunnen clubs zich versterken voor het tweede deel van dit seizoen. De geruchtenmachine draait al op volle toeren. Welke winterse verrassing halen clubs uit de hoge hoed? Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Vierde Nederlander bij Hertha?

Met Karim Rekik, Javairo Dilrosun en Daishawn Redan heeft Hertha BSC al een oranje tint, maar mogelijk wordt de Nederlandse enclave in Berlijn binnenkort verder uitgebreid. Volgens het Franse voetbaltijdschrift France Football heeft Hertha namelijk de zinnen gezet op Kevin Strootman. De 29-jarige middenvelder speelt nu zijn wedstrijden bij Olympique Marseille, maar is daar niet onomstreden. Hij zou één van de onderdelen moeten worden van de grote herstelreparatie bij Hertha, dat maar een paar puntjes boven de degradatiestreep in de Bundesliga staat. De nieuwe coach Jurgen Klinsmann zou naar verluidt ook Julian Weigl, Granit Xhaka, Julian Draxler en Lucas Trousart als opties zien. De vraag is echter of de portemonnee van de club zó toereikend is.

Frenkie de Jong ziet concurrent vertrekken

Verassende move voor Schöne?

In Nederland was hij afgelopen week veelbesproken, vooral onder Ajax-supporters: Lasse Schöne. De Deense routinier schijnt weg te mogen bij Genoa, waar hij pas sinds deze zomer speelt, en dus wordt geopperd de middenvelder terug naar Amsterdam te halen. Maar misschien ligt de toekomst van Schöne wel elders in Italië. Sportwebsite Calciomercato komt met het verrassende gerucht dat Napoli interesse zou hebben in de 33-jarige controleur. Een ruildeal waarin Amin Younes een rol speelt, behoort tot de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361270/ad-napoli-wil-younes-ruilen-en-schone-verwelkomen/,_blank,mogelijkheden]. Gennaro Gattuso mikt op versterkingen, gezien de teleurstellende achtste plaats voor zijn ploeg, en een stukje ervaring op het middenveld zou de nieuwe trainer wel zien zitten. Wel zou er flinke concurrentie zijn voor Schöne, namelijk van Lucas Torreira van Arsenal en Stanislav Lobotka van Celta de Vigo.

Genoeg opties voor Giroud met oog op EK

Neymar kan toch naar Camp Nou

Neymar is een vaste gast in deze rubriek. De Braziliaan zinspeelde afgelopen zomer op een terugkeer naar FC Barcelona, bleef bij Paris Saint-Germain maar kan komend jaar alsnog terugkeren naar Spanje. Het Catalaanse El Mundo Deportivo kwam deze week met het bericht dat de leiding van Barcelona spreekt over de rentree van de Braziliaan. Bij Paris Saint-Germain ligt de focus vooral op het behouden van Kylian Mbappé. Barcelona hoopt daarvan te kunnen profiteren en denkt Neymar voor 180 miljoen euro te kunnen overnemen. Mogelijk speelt Philippe Coutinho een rol in de transfer. De 27-jarige Braziliaan speelt momenteel op huurbasis bij Bayern München, maar zou nog een rol kunnen spelen door te vertrekken naar PSG.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen