Janssen dicht bij Mexicaanse titel na winst in blessuretijd

27 december 2019, 09:38

Het Monterrey van aanvaller Vincent Janssen heeft afgelopen nacht een belangrijke stap gezet richting de landstitel in Mexico. De ploeg won thuis in de eerste finale van de play-offs om het kampioenschap met 2-1 van Club América. De winnende treffer viel diep in de blessuretijd. Bij een gelijkspel of winst in de return is de prijs binnen.

Janssen begon het duel op de bank. De oud-aanvaller van AZ en Tottenham Hotspur leek met zijn elftal de rust op te gaan zoeken met een 0-0 stand, maar daar bracht Carlos Rodriguez in de laatste minuut van de eerste helft verandering in. Het vervelende voor Janssen was alleen dat dat een ploeggenoot van hem is. De middenvelder maakte een eigen doelpunt: 0-1. Een minuut later was het echter weer gelijk toen John Medina in de eerste minuut van de extra tijd voor de 1-1 zorgde.

Vroeg in de tweede helft kwam Janssen, die het WK voor clubteams door een blessure mistte, in het veld als vervanger van Leonel Vangioni. Zijn invalbeurt was vier minuten nadat Club América met tien man kwam te staan door een rode kaart van Sebastian Cordova.

Omhaal

De inbreng van Janssen leek lange tijd niet voor een verandering van de stand te zorgen, maar Rogelio Funes Mori zorgde er met een fraaie omhaal in de 94ste minuut alsnog voor dat de thuisploeg er met de winst vandoor wist te gaan: 2-1. Janssen, die later in de blessuretijd nog een gele kaart pakte, kan komende maandag het kampioenschap binnenhalen. Dan speelt Monterrey uit bij Club América in Mexico-Stad de return.