Cocu in blessuretijd naar gelijkspel tegen laagvlieger Wigan

26 december 2019, 18:07

Phillip Cocu heeft op Boxing Day de zoveelste dreun moeten incasseren als manager van Derby County. Op bezoek bij Wigan Athletic – de nummer voorlaatst (!) van de Championship – werd pas in blessuretijd dankzij een treffer van Martyn Waghorn moeizaam gelijkgespeeld (1-1). Zodoende wacht de Nederlandse coach al meer dan een maand op een competititezege.

Hoewel Cocu eerder deze week het volledige vertrouwen uitgesproken kreeg van de clubleiding, kan het niet anders zijn dan dat de coach onder druk ligt. Met Wayne Rooney naast zich op de bank zag hij tegen Wigan – dat de laatste drie duels wel gelijkspeelde – dat zijn ploeg niet minder was dan de thuisclub, maar uiteindelijk wel wederom op achterstand kwam via Joe Garner (1-0) tien minuten voor tijd.

Lees ook'Cocu krijgt versterkingen en vertrouwen bij Derby County'

Het absolute rampscenario van een nieuwe nederlaag werd voorkomen door Waghorn, maar de remise is wel weer een volgende teleurstelling voor Derby County, dat drie van de laatste vier duels al had verloren. Naast dat Rooney na de jaarwisseling nog als speler aansluit, werden Cocu ook aankopen beloofd. Filip Benkovic (Leicester City) is daar zeer waarschijnlijk een van, al is het de vraag of met Charlton Athletic nog voor de jaarwisseling op het programma, ook Cocu dan nog trainer is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen