Arteta debuteert met remise, Ancelotti wint wel

26 december 2019, 17:59   Bijgewerkt: 26 december 2019, 20:28

Het debuut van Mikel Arteta bij Arsenal is donderdag in een teleurstelling geëindigd. De Spaanse manager kwam met een punt op bezoek bij Bournemouth goed weg. Voor de Italiaan Carlo Ancelotti was er met een moeizame zege op Burnley een betere start met Everton, terwijl Chelsea in eigen huis pijnlijk onderuit ging tegen Southampton.

Bournemouth – Arsenal 1-1

Het debuut van Mikel Arteta bij Arsenal verliep niet zoals gepland: Bournemouth – dat met veel blessures kampte, onder wie Arnaut Danjuma Groeneveld en Nathan Ake – had het betere van het spel bij de eerste wedstrijd onder de Spaanse manager. Dat werd na ruim een half uur beloond, toen na goed drukzetten Dan Gosling de lage bal vanaf de rechterflank binnenwerkte. Bernd Leno hield vervolgens zijn ploeg op de been en zag hoe Pierre-Emerick Aubameyang met zijn tweede kans in de tweede helft de stand gelijktrok. Toch was niet Arsenal, maar de thuisclub het dichtst bij de zege. Zo werd een treffer van Callum Wilson nog afgekeurd wegens buitenspel en mag Arsenal niet eens klagen met een punt.

Chelsea – Southampton 0-2

Na de knappe zege bij Tottenham Hotspur kende Frank Lampard een hele vervelende middag in eigen huis tegen Southampton. Hoewel de ploeg een groot overwicht had in balbezit en in schoten op doel, waren de bezoekers veel effectiever. Michael Obafemi opende na een half uur de score, nadat hij naar binnenkwam en in de kruising raakschoot. In de tweede helft was Chelsea met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar tikte Nathan Redmond een doorgeschoten bal van dichtbij achter Kepa, die zijn ploeg daarvoor een paar in de counter op de been hield. Door het verlies ziet het Tottenham weer dichterbij de vierde plaats komen.

Aston Villa - Norwich City 1-0 

Anwar El Ghazi was in de eerste helft de meestbesproken man van het veld. De buitenspeler kampte met een enkelblessure, maar kon toch worden opgelapt om verder te gaan. Vlak daarvoor en daarna had hij een grote kans gemist, zo schoot hij de tweede bal voorlangs het doel van Tim Krul. In de pauze moest hij alsnog worden gewisseld en vanaf de kant zag El Ghazi de bezoekers beter worden, maar wonder boven wonder ging elke bal níet in het doel van van Tom Heaton. Aan de andere kant toonde de thuisploeg zich uiterst effectief: Conor Hourihane schoot de bal wel in de bovenhoek en besliste het degradatieduel in Aston Villa's voordeel. 

{image[338908][right-half][]}Everton – Burnley 1-0

Het debuut van Carlo Ancelotti leek direct gepaard te gaan met een uitstekende start, maar na zes minuten werkte Yerry Mina de bal net op de paal in plaats van in het doel. Daardoor werd het een hele lange middag op Boxing Day voor de Italiaanse coach, die interim-coach Duncan Ferguson naast zich had op de bank. Juist toen er niet meer gescoord leek te worden, kopte Dominic Calvert-Lewin al vallend de bal in de verre hoek en zo de winnende binnen. Het vierde ongeslagen duel op rij voor The Toffees en bovendien een goede start voor Ancelotti.

Overige uitslagen:

Crystal Palace – West Ham United 2-1

Sheffield United – Watford 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen