Tottenham Hotspur verteert kerstdiner met overwinning

26 december 2019, 15:27

Tottenham Hotspur heeft de kerstdagen met een overwinning voorzien van extra cachet. Op Boxing Day zat het kerstdiner in de eerste helft tegen Brighton & Albion Hove nog wel wat dwars. Maar in de tweede helft draaide Tottenham een 0-1 achterstand om naar een 2-1 overwinning.

Het elftal van José Mourinho speelde stroef en met weinig beweging. In het spel van Brighton, waar Davy Pröpper negentig minuten bankzitter was, zat veel meer muziek en daarom waren bezoekers voor rust ook de meest gevaarlijke ploeg. Dat resulteerde in de slotfase van de eerste helft in een 0-1 voorsprong. Adam Gross kopte een goed aangesneden vrije trap van Pascal Gross tegen de touwen.

Tottenham zette daar een vroege kans van Ryan Sessegnon en een afgekeurde goal van Harry Kane tegenover. Sessegnon vergat een voorzet van Kane bij de tweede paal binnen te werken. Kane zelf scoorde in buitenspelpositie, zo constateerde de VAR later. Het ging om centimeters.

Mourinho bracht in de tweede helft Giovani Lo Celso en Christian Eriksen binnen de lijnen. Dat waren cruciale wissels. Met hen kreeg Tottenham Brighton alsnog klein. Voor het duo inviel, had Kane Tottenham al op gelijke hoogte gebracht. In de rebound van zijn eigen schot schoot hij raak. Het winnende doelpunt was een fraaie: Serge Aurier legde uitstekend terug op Dele Alli, die bekeken raak schoot in de verre hoek.

Lang kunnen de Spurs niet genieten van de drie punten. De blik moet alweer op komende zaterdag. Over iets meer dan 48 uur spelen de Londenaren op bezoek bij Norwich City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen