Toornstra ziet situatie Feyenoord in 2019 als 'pijnlijk'

26 december 2019, 10:40   Bijgewerkt: 26 december 2019, 11:55

Voor Jens Toornstra geldt de 6-2 overwinning van Feyenoord op Ajax in januari van dit jaar als hoogtepunt van 2019. De middenvelder bewaart goede herinneringen aan de wedstrijd, maar beseft ook dat er verder te weinig mooie momenten zijn geweest in 2019.

Tegenover het Algemeen Dagblad blikt hij terug op die bijzondere pot in De Kuip. "De beste wedstrijd van mijn carrière? Ja, in topwedstrijden die ik gespeeld heb wel, in de mate van hoe bepalend ik was. Ik had een aandeel in de winst en mijn spel was ook goed." Verder is het vaak wisselvallig, weet Toornstra. "Je merkt dat we nu wel een echte leider missen die in het veld het team goed neerzet. Daardoor spelen wij soms ook veel te wisselvallig. Dan moet er iemand opstaan die het probeert. Dat zou ik kunnen zijn, maar dan moet ik me daarin wel ontwikkelen."

Halverwege dit seizoen staat Feyenoord vijfde. De achterstand op Ajax bedraagt veertien punten. "Het gat is nu te groot, je speelt geen rol van betekenis. Dat is het pijnlijke", vertelt Toornstra, die ondanks de rivaliteit positief is over Ajax. "Jaloers is niet het goede woord, maar dan kijk je wel van: zo zou het ook kunnen. Als je ziet hoe ze voetballen: dat wil ieder team. De manier waarop zij spelen, hoe dominant het is... Dat zou je zelf ook willen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen