Overzicht: dé mooiste potjes tijdens de feestdagen

25 december 2019, 20:21   Bijgewerkt: 25 december 2019, 21:01

Alle Europese topcompetities liggen rond de feestdagen stil, maar in Engeland wordt er volop gevoetbald terwijl er in de Schotse competitie ook nog een klassieke derby op het programma staat. De topwedstrijden volgen elkaar in rap tempo op, tot groot genoegen van de voetbalfan. FCUpdate.nl zette een aantal geweldige affiches op een rij, deze potjes mag je niet missen.

EvertonBurnley (26 december 16:00 uur)

Op Boxing Day worden er negen wedstrijden gespeeld, waarvan de meeste om 16:00 beginnen. Voor Everton wordt het de eerste wedstrijd onder de nieuwe manager Carlo Ancelotti. De Italiaanse trainer moet de ploeg uit Liverpool weer sprankelend voetbal laten spelen. The Toffees staan momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats en dat terwijl de club afgelopen zomer flink geld uitgaf om juist dichter in de buurt te komen van de Engelse topclubs.

Leicester City – Liverpool (26 december 21:00 uur)

De absolute kraker op Boxing Day. De nummer twee Leicester City ontvangt koploper Liverpool. The Reds hebben het traditiegetrouw moeilijk met The Foxes, maar hebben na de winst van het WK voor clubteams ongetwijfeld nog meer vertrouwen. Het gat tussen de twee ploegen is tien punten en daarbij heeft Liverpool ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Kunnen Vardy en co de spanning weer iets laten terugkomen of loopt Liverpool nog verder weg?

Wolverhampton WanderersManchester City (27 december 20:45 uur)

In de heenwedstrijd werd City verrassenderwijs op een 0-2 nederlaag getrakteerd door de Wolves. De ploeg van Guardiola staat al elf punten achter op koploper Liverpool, waardoor het nieuw puntverlies zich absoluut niet kan veroorloven. De thuisploeg steekt ieder geval in een prima vorm. Het verloor in de laatste elf wedstrijden slechts één keer en staat daarmee op een knappe zesde plek.

Celtic – Rangers FC (29 december 13:30 uur)

The Old Firm. Een geweldige partij om de middag mee te beginnen. De twee Schotse rivalen staan respectievelijk op plek één en twee, waarbij Celtic een voorsprong van vijf punten heeft. De derby staat altijd garant voor passie, strijd, gele én rode kaarten en is daarmee altijd het kijken waard.

Arsenal – Chelsea (29 december 15:00 uur)

Arsenal moet onder nieuwe manager Mikel Arteta weer terug naar het sprankelende en frivole combinatievoetbal. De club kende onder de inmiddels ontslagen Unai Emery een bijzonder zwakke reeks en staat daardoor op de elfde plek. Het staat dichterbij de degradatiestreep dan bij de plaatsen voor Europees voetbal. Voor de wedstrijd tegen Chelsea kan het in ieder geval wat hoop halen uit de statistieken: Arsenal won zeven van de laatste acht thuisduels met The Blues.

Manchester City – Sheffield United (29 december 19:00 uur)

Na de uitwedstrijd met Wolves wacht City twee dagen later alweer de volgende test. Sheffield United is de verassing van het seizoen en staat als promovendus op een geweldige vijfde plaats. De ploeg van coach Chris Wilder verloor voor het laatst een uitwedstrijd op 19 januari 2019, destijds nog in de Championship.

Arsenal – Manchester United (1 januari 21:00 uur)

Wanneer de kruitdampen van al het nieuwjaarsvuurwerk nog maar net zijn opgetrokken, trappen Arsenal en Manchester United alweer af voor de volgende Premier League-kraker. Het is misschien wel de mooiste wedstrijd van het bomvolle programma op nieuwjaarsdag. Net als bij tegenstander Arsenal gaat het dit seizoen niet van een leien dakje bij Manchester United. The Mancunians staan op de achtste plek verloren onlangs nog kansloos op bezoek bij hekkensluiter Watford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen