Technisch manager Booy dankt succes Cambuur aan trainersstaf

25 december 2019, 19:26   Bijgewerkt: 25 december 2019, 19:36

Technisch manager van Cambuur Foeke Booy kijkt terug op een uitstekende eerste seizoenshelft van zijn club. Sinds dit seizoen geven de eerste twee plekken in de Eerste Divisie recht op directe promotie naar de Eredivisie en de Friezen maken hier als koploper grote kans op. "De sleutel van dit succes zit hem in de samenwerking tussen de spelers en staf", sprak Booy.

Na een teleurstellend vorig seizoen ging Cambuur met Henk de Jong 'een nieuwe koers varen', maar dat het uiteindelijk zou leidden tot het winterkampioenschap had ook Booy niet verwacht. "Op voorhand hoop je het natuurlijk wel, maar het is lastig in te schatten", sprak de technisch manager via de officiële kanalen van de club. "We kunnen terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. We hebben een geweldige reeks neergezet, waar de punten werden behaald met goed spel. De spannende periode gaat nu pas komen."

De sleutel tot het succes ligt volgens de oud-trainer van onder andere FC Utrecht bij de samenwerking tussen de spelers en de staf. "We hebben een totaal nieuwe staf en veel nieuwe spelers. Iedereen die nieuw is gekomen heeft het verhaal wat wij aan het begin van het seizoen voor ogen hadden ook waargemaakt. Na vorig seizoen wisten we dat we een andere koers moesten varen. Het heeft tot nu toe geweldig uitgepakt. Dat het zich zo snel heeft kunnen ontwikkelen is ook de verdienste van de staf."

Cambuur versterkte zich met Michael Breij van FC Groningen, maar daarmee is de club niet per se klaar op de winterse transfermarkt. "We moeten niet halen om te halen, want je kunt ook onrust creëren. Het team staat. We willen rust hebben en doorgaan met waar we mee bezig zijn. We zijn blij met Breij, omdat we daar sterker van worden. De rechtsback positie is dun bezet, dus daar kijken we naar. Moet wel de juiste speler zijn, want anders doen we het niet. We kijken rustig om ons heen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen