Coremans wacht op nieuwe kans bij Sparta na beruchte kopstoot

25 december 2019, 00:01

Tim Coremans begon het seizoen als eerste doelman van Sparta Rotterdam, maar speelde sinds halverwege oktober geen wedstrijd meer. Toen pakte de keeper een rode kaart voor het uitdelen van een kopstoot aan FC Groningen-spits Kaj Sierhuis. In een onderhoud met Voetbal International blikt hij terug op zijn actie, die hem een schorsing van vier wedstrijden opleverde.

"Ik geloof echt dat zoiets je een keer overkomt. Ik denk ook echt dat het iederéén kan overkomen. Die waas, of hoe je het ook wil noemen, is onverklaarbaar. Ik weet dat het heel gek is gezegd, maar ik was op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Je maakt de media van de positieve en negatieve kant mee. Precies zoals de voetballerij is. Van held naar niks kan in één dag. Dat had ook die 28ste mei in Doetinchem gekund, als ik een bal door mijn handen had laten glippen. Die had nooit moeten spelen, had ik dan gehoord", doelt hij op de promotiewedstrijd van Sparta tegen De Graafschap (2-0).

Sinds zijn rode kaart verdedigt Ariel Harush het doel van Sparta. Ook nu Coremans weer inzetbaar is, krijgt de keeper uit Israël de voorkeur. "Ik vond het ook niet terecht dat ik daarna op de bank gezet werd", vertelt de doelman. "Ik heb mijn zegje daar over gedaan. Wat hij in de media zei heeft hij ook tegen mij gezegd. Ik denk dat mijn kans weer komt. Die dwing ik af. Ik kan hem niks kwalijk nemen, ik heb hem de mogelijkheid gegeven om mij te passeren. "Jij hebt mij gedwongen een keus te maken", zei hij ook. Zo is het. Als hij zo denkt, betekent dat dus ook dat ik hem weer kan dwingen tot een andere keuze."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen