Valverde positief over De Jong: "Maar moet zich nog verbeteren"

24 december 2019, 14:57

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde is zeer tevreden over het eerste half jaar van Frenkie de Jong in Catalonië, toch plaatst hij ook enkele kritische kanttekeningen. De coach verwacht in de laatste fase van de aanval meer van zijn pupil.

"Hij kan ons nog meer brengen, zeker in het strafschopgebied van de tegenstander", zei de coach op het clubkanaal. Dat vertelde Valverde in een groter exclusief interview over het afgelopen kalenderjaar. "Frenkie heeft de kwaliteiten om ook veel in de laatste meters te komen. Daarin moet hij zich nog verbeteren." De voormalig Ajacied trok zelf overigens dezelfde conclusie over zijn eerste maanden.

Toch ziet hij veel potentie voor zomeraanwinst De Jong. "Hij heeft het heden en de toekomst, een jonge speler die overal op het veld te vinden is. Bovendien raakt hij steeds beter gewend aan onze manier van spelen, net als Antoine Griezmann."

Over de aanvallende versterking van afgelopen zomer die overkwam van Atlético Madrid is hij eveneens content. Valverde: "Antoine is niet alleen een doelpuntenmaker, maar ook een harde werken. Hij weet hoe hij het middenveld kan helpen en weet wanneer hij zich even moet laten terugzakken. We zijn erg blij met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen