Cillessen: "Je moet als topsporter een olifantenhuid hebben"

24 december 2019, 12:32

Jasper Cillessen kijkt tevreden terug op zijn eerste half jaar bij Valencia. De doelman heeft in de sinaasappelstad over het algemeen een vaste basisplek en moest in het begin wennen aan de fysieke belasting van meerdere wedstrijden in één week. Ook spreekt hij zich uit over de kritiek die hij soms krijgt. "Je moet een olifantenhuid hebben in het voetbal", sprak hij.

In de zomer verruilde de in Groesbeek geboren doelman zijn reserverol bij FC Barcelona in voor een basisplek onder de lat bij Valencia. Een half jaar later heeft hij nog altijd geen spijt van die overstap. "Drie wedstrijden per week was wel wennen. Dat is een forse, fysieke belasting. Ik moet elke dag top zijn. En ik ben niet snel tevreden. Maar ik mag tot dusver zeker niet klagen", sprak hij in De Gelderlander. "Langzamerhand valt alles op zijn plek."

Ondanks dat Cillessen maar weinig wedstrijden speelde in dienst van Barcelona koestert hij geen wrok tegen die club. "Ik heb daar een fantastische tijd gehad en enorm veel geleerd. Op menselijk vlak en in sportief opzicht. Ik ben naar het buitenland gegaan. Van Ajax en Amsterdam naar Barcelona. Dat is een enorme stap. Ik moest de taal leren. De cultuur. De mensen. Er kwam veel meer hectiek op me af. Ik heb bij Barcelona getraind met wereldtoppers als Lionel Messi. Ik heb er veel prijzen gewonnen, dus het was fantastisch."

De doelman van Oranje wordt door de buitenwereld wel eens verweten dat hij nogal nors en geïrriteerd kan reageren wanneer hij een kritische vraag krijgt. "Het gaat vooral om de manier waarop vragen worden gesteld", zegt hij stellig. "Ik ben het niet altijd eens met de zaken die gezegd worden. Dat mag toch? Er is vrijheid van meningsuiting. Als je dan tien keer dezelfde vraag krijgt, houdt het wel een keer op. Iedereen heeft een mening in het voetbal. Dat mag. Maar veel is onzin of onwetendheid. Je moet als topsporter een olifantenhuid hebben. Dat is niet altijd makkelijk, omdat de wereld met social media veranderd is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen