Chamberlain mist laatste wedstrijden 2019 door enkelkwetsuur

24 december 2019, 11:49   Bijgewerkt: 24 december 2019, 12:02

Alex Oxlade Chamberlain komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Liverpool. De middenvelder liep een enkelblessure op in de finale van het WK voor clubteams tegen Flamengo. De Engelsman moest in de tweede helft naar de kant en mist zodoende de laatste twee wedstrijden van dit jaar. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Liverpool speelt voor het einde van het jaar nog de belangrijke uitwedstrijd tegen Leicester City, waarna het kalenderjaar thuis wordt afgesloten tegen Wolves. Chamberlain moet beide wedstrijden sowieso aan zich voorbij laten gaan. "Het is zoals we hadden verwacht één van zijn enkelbanden. Die heeft schade opgelopen", sprak trainer Jürgen Klopp op de website van de club. "Oxlade komt dit jaar niet meer in actie, dat is duidelijk."

Over de exacte ernst van de kwetsuur kon Klopp verder nog weinig vertellen. De blessure voor Chamberlain komt voor Liverpool extra ongelukkig, gezien het drukke programma rond de feestdagen. The Reds spelen in het nieuwe jaar op 2, 5 en 11 januari tegen respectievelijk Sheffield United, Everton en Tottenham Hotspur. Bovendien stond de aanvaller eerder ook al bijna een heel kalenderjaar buitenspel met een zware blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen