Verloren Supercup-wedstrijd krijgt vervelend staartje voor Juve

24 december 2019, 11:34   Bijgewerkt: 24 december 2019, 11:50

De verloren wedstrijd om de Italiaanse Supercup heeft voor Juventus een staartje gekregen. Rodrigo Bentancur is voor zijn wangedrag drie wedstrijden geschorst. De middenvelder kreeg een rode kaart en hij schold de vierde official uit. Juventus ging afgelopen zondag met 3-1 onderuit tegen Lazio.

Juventus keek in de laatste minuut van de wedstrijd al tegen een 1-2 achterstand aan, toen Bentancur in een counter van Lazio een overtreding maakte. De Uruguayaan kreeg voor die overtreding zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Hij was hierdoor sowieso één wedstrijd geschorst, maar na zijn uitspatting tegen de vierde man besloot de Italiaanse voetbalbond er nog eens twee wedstrijden bovenop te doen. Daarnaast moet hij ook een boete betalen van 10.000 euro.

Bentancur was niet de enige uit het Juventus-kamp die een boete opgelegd kreeg. Ook Pavel Nedved en Fabio Paratici, directeuren van de club, gingen op de bon. De twee lieten zich na de wedstrijd volledig gaan in de catacomben en moeten een boete van 5.000 euro betalen na 'respectloos gedrag' richting de arbitrage. Trainer Maurizio Sarri kwam weg met een waarschuwing.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen