Schöne blikt terug op avond in Madrid: "Ik zei: ik neem hem wel"

24 december 2019, 09:24   Bijgewerkt: 24 december 2019, 09:32

5 maart 2019 zal voor altijd in de boeken staan als de dag waarop Ajax de heroïsche Champions League-zege boekte op bezoek bij Real Madrid. De Amsterdammers verloren de heenwedstrijd met 1-2, maar speelden de grote sterren van Madrid in het Bernabeu bij vlagen volledig zoek. Lasse Schöne vertolkte met een schitterende vrije trap een hoofdrol in de 1-4 zege.

Na zeven jaar in Amsterdam nam de Deen afgelopen zomer afscheid van zijn Ajax en vertrok hij naar Genoa in de Serie A. Zijn laatste seizoen in Nederland was zijn mooiste en meest succesvolle. Hij won de dubbel en bereikte de halve finale van de Champions League. De wedstrijd in Madrid was een van de vele hoogtepunten in dat seizoen. "We groeiden in het seizoen, hadden in de Champions League al vaak ons topniveau laten zien", sprak hij in het Algemeen Dagblad. "Ook in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid. We verloren met 1-2, maar toch gaf ons spel vertrouwen. We zeiden vooraf: het is nog niet gespeeld." Schöne weet nog dat hij intens genoot van de ambiance in Madrid. "Dat is de absolute top. Het is daar een ware voetbaltempel. Ik weet dat ik op mijn best speel als de weerstand hoog is."

Ajax begon de wedstrijd geweldig en stond na amper achttien minuten spelen al op een 0-2 voorsprong, maar Schöne vond dit zo gek nog niet. "Ik voelde dat zelfs de grootste spelers als Modric en Kroos dachten: daar gáán ze weer. Frenkie en ik konden voortdurend vrijkomen. In balbezit vonden we de oplossingen vooruit. Zoals die dribbel van Frenkie, en Luka Modric die op de grond zat en wanhopig toekeek. Schitterende foto."

Nadat Ajax op een 0-3 voorsprong was gekomen, kwam Madrid terug in de wedstrijd en maakte het de 1-3. Even was Ajax in de problemen "Het was een slopende wedstrijd", zei hij. Maar toen gebeurde er twintig minuten voor tijd iets speciaals. De Deen ging achter een vrije trap staan, op het oog een onmogelijke hoek met de lange Belg Thibaut Courtois tussen de palen. "Ik zei tegen Hakim: 'Ik neem hem.' Wij kwamen daar samen altijd snel uit. Ik voelde dat ik hem goed raakte. Vol snelheid, maar wel op techniek. Je weet direct: zo, deze raak ik goed. Dat de bal vervolgens zo over Courtois in de verre hoek valt, is geweldig."

Met zijn magnifieke trap bepaalde hij de einstand op 1-4 en ging Ajax door naar de volgende ronde. Een historische avond. "Terug in het hotel hebben we het goed gevierd. We zijn ook nog met een groep de stad in geweest. We gingen niet om twaalf uur naar bed, nee. Dit soort successen moet je ook even vieren", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen