Heerenveen verlengt contract Jansen met twee seizoenen

24 december 2019, 09:25   Bijgewerkt: 24 december 2019, 11:19

SC Heerenveen gaat ook na dit seizoen verder met trainer Johnny Jansen. De 44-jarige clubman heeft dinsdag voor twee seizoenen bijgetekend. Dat meldde technisch manager Gerry Hamstra in de kerstboodschap van Heerenveen. Jansen wordt daarmee beloond voor zijn prestaties in de eerste seizoenshelft. Onder zijn leiding heeft de Friese ploeg de weg omhoog weer gevonden.

"We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Johnny, die het dna van de club als geen ander kent en bezit", lich Hamstra, die zelf twee weken geleden ook verlengde, toe op het clubkanaal van Heerenveen. "Johnny heeft goed werk afgeleverd afgelopen halfjaar. De komende tijd willen we daar de volgende stappen in maken

Onder Jansen maakt Heerenveen deel uit van de brede subtop. De Friezen gaan de winterstop in als nummer acht van de Eredivisie. Groot verschil met voorgaande seizoenen is dat er onder Jansen een solide defensie staat. Het aantal tegendoelpunten is fors teruggedrongen. De belangrijkste ontwikkeling is dat de fans zich weer steeds meer identificeren met hun ploeg.

Jansen is al jarenlang werkzaam in de organisatie van Heerenveen. Hij werkte er als jeugdtrainer, hoofdopleidingen en als assistent-trainer. Na het ontslag van Jan Olde Riekerink nam hij vorig seizoen het stokje over. Voor het huidige seizoen ging Heerenveen over naar een definitieve aanstelling en ging voor Jansen een langgekoesterde wens in vervulling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen