Ajax neemt vijftal talenten mee op trainingskamp naar Qatar

24 december 2019, 08:50   Bijgewerkt: 24 december 2019, 09:07

Erik ten Hag heeft goed nieuws voor vijf talenten uit de eigen opleiding. De tweelingbroers Quinten en Jurriën Timber (18), Kenneth Taylor (17), Sontje Hansen (17) en Naci Ünüvar (16) mogen met het eerste elftal mee op het trainingskamp naar Qatar begin januari. Zo meldt De Telegraaf. Van de vijf spelers maakte alleen Hansen nog minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

In de wedstrijd tegen ADO Den Haag werd Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch al hun Eredivisie-basisdebuut gegund en nu gunt Ten Hag ook het bovenstaande vijftal een mooie kans bij het eerste. Voor Hansen en Ünüvar gaat het de laatste weken snel. De twee maakten twee weken geleden hun debuut in het betaald voetbal tegen SC Cambuur, waarna Hansen tegen ADO zelfs zijn Eredivisie-debuut mocht maken. De twee supertalenten maakten veel indruk in de UEFA Youth League met Ajax onder 19.

Quinten en Jurriën Timber speelden jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord, alvorens zij de overstap maakten naar Amsterdam. De broers speelden al geruime tijd in Jong Ajax en wachten nog op hun debuut in het grote Ajax. Datzelfde geldt voor middenvelder Kenneth Taylor. Ajax verblijft van 4 tot en met 12 januari in Qatar en dan krijgt Ten Hag de mogelijkheid om de spelers van dichtbij te bekijken. In de ruime week dat Ajax in de oliestaat verblijft oefent het tweemaal. Club Brugge en Galatasaray zijn dan de tegenstanders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen