Premier League spreekt steun uit aan Spurs en Chelsea

Premier League spreekt steun uit aan Spurs en Chelsea

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 december 2019 – De Premier League heeft zijn steun uitgesproken aan Chelsea en Tottenham Hotspur in de zoektocht naar de personen die zich zondagavond schuldig maakten aan racisme. Dat schrijft de competitie-organisatie in een officiële verklaring. De organisatie van de competitie stelt dat het 'geen enkele vorm van discriminatie of racisme tolereert'.

De wedstrijd tussen Spurs en Chelsea van zondagavond werd ontsierd door racistische gebeurtenissen. Antonio Rüdiger moest het ontgelden bij het publiek van de thuisploeg, terwijl Heung-Min Son racistisch werd bejegend door het publiek van de bezoekers. Maandagavond werd al bekend dat Tottenham Hotspur een officieel onderzoek was begonnen om de daders te pakken te krijgen en de organisatie van de Premier League spreekt nu zijn steun uit aan de twee clubs.

'Wanneer er mensen worden gevonden die zich schuldig hebben gemaakt aan het racistisch beledigen van Rudiger of Son, dienen zij daar gestraft voor te worden. Wij spreken onze steun uit aan Tottenham Hotspur en Chelsea in de zoektocht naar de verantwoordelijken. Wij willen nogmaals benadrukken dat racistisch gedrag of racistische teksten onacceptabel zijn', schrijft de organisatie. 'De Premier League volgt een protocol om speler, managers en officials die het slachtoffer worden van dit soort misdragingen te steunen. Dit moet ervoor zorgen dat dit soort gedrag stopt en dat er met de daders adequaat wordt afgerekend.'

Reacties

gerelateerd