Voorzitter Leipzig maakt in interview Haaland-jagers bekend

23 december 2019, 22:09

Een opvallende uitspraak van RB Leizpig-directeur Oliver Mintzlaff: hij heeft in gesprek met Sport1 bekendgemaakt welke clubs in de race zijn voor de handtekening van Erling Braut Haaland, die begeert wordt door meerdere topclubs.

Haaland, goed voor liefst 28 goals in 22 duels, is dit seizoen de sensatie in voetballend Europa. Komende zomer verkast hij hoogstwaarschijnlijk naar een topcompetitie. Meerdere clubs hebben al interesse getoond, maar welke dat waren, was onduidelijk. Mintzlaff heeft in een interview duidelijk gemaakt wie de concurrenten van RB Leipzig zijn.

"Manchester United wil hem ook graag hebben, net als Juventus en Borussia Dortmund. Daarnaast zijn er nog een aantal clubs in de markt", aldus de Leipzig-preses. Naar verluidt moet Haaland tachtig miljoen kosten, al kan RB Leipzig hem voor minder vastleggen vanwege het feit dat Salzburg en Leipzig dezelfde sponsor hebben.

Mintzlaff weet dat het lastig wordt om het toptalent te kopen. "We zijn geïnteresseerd in Haaland en die interesse is zeer concreet. Hij heeft geluisterd naar onze plannen en staat open voor een transfer. Hij zou uiterlijk komende zomer van club willen veranderen. Het wordt niet gemakkelijk om hem binnen te halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen