Kritische Lukkien had op hogere positie met FC Emmen gehoopt

23 december 2019, 20:34   Bijgewerkt: 26 december 2019, 09:40

Dick Lukkien ziet ruimte voor verbeteringen bij FC Emmen. De Eredivisionist staat halverwege het seizoen op een veilige veertiende plaats, maar volgens de trainer hadden de Emmenaren op een hogere positie kunnen staan. Vooral buitenshuis is er veel werk aan de winkel voor Lukkien. Ook laat hij weten dat nieuwelingen Sergio Peña en Nicolai Laursen nog meer moeten brengen.

"Dat moet er na de winterstop in geramd worden om niet in de problemen te komen", stelt de oefenmeester. Emmen pakte slechts een van de achttien punten buiten Emmen. Uit bij hekkensluiter RKC Waalwijk werd het 1-1. En dat is natuurlijk te weinig volgens Lukkien, die bovendien vindt dat Emmen bovenin het rechterrijtje moet meedraaien. "We staan waar we staan, maar ik vind dat we met onze kwaliteiten twee plekken hoger moeten staan."

Lees ookAnco Jansen moet serieus vrezen dat hij niet volledig herstelt van zijn knieblessure

Na een drukke transferzomer met legio mutaties, kan Lukkien na een half jaar de balans opmaken. Hij is redelijk tevredenover de aankopen, maar ziet ook veel verbeterpunten. "Ik vind Michaël Heylen een goede aankoop, net als Miguel Araujo en Sergio Peña. Nicolai Laursen is nog te wisselvallig, maar heeft veel potentie." Peña moet nog wel meer brengen in het elftal van Emmen. "Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen. Naarmate het seizoen vordert, moet je beter worden."

Desondanks is Lukkien tevreden met de spelersgroep en is hij niet van plan om vertrekkingen aan te trekken. "Je kijkt natuurlijk altijd om je heen, maar ik ben wel tevreden. Dit is de groep waar we het mee gaan doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen