Jongeling Traoré genoot en mikt op meer speelminuten bij Ajax

23 december 2019, 12:07

De achttienjarige Lassina Traoré genoot zondag met volle teugen van zijn eerste basisplaats in Ajax 1. De Burkinees kreeg de kans tegen ADO Den Haag en was met een doelpunt van waarde in de simpele 6-1 zege. Hij hoopt dat het de opmaat is naar meer.

Door de problemen in de voorhoede kreeg Traoré de kans van Erik ten Hag. "Het was goed, fantastisch zelfs", zegt hij enthousiast tegen Ajax Life. "Ik vond het in de openingsfase van de wedstrijd zelfs ongelooflijk, want ik ben echt heel blij dat ik mocht spelen. Ik was niet echt nerveus omdat ik al een paar keer had mogen invallen. Dit was mijn derde wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en ik wist een beetje hoe het was. Bij mijn echte debuut vorig seizoen tegen FC Utrecht (4-1) was ik veel nerveuzer. Ik had nog nooit in zo'n groot stadion gevoetbald."

Mede omdat Klaas-Jan Huntelaar met lichte klachten kampte, kon Traoré in de basis beginnen. Hij stelt dat het heeft geholpen dat hij eerder al meermaals kort mocht meedoen bij Ajax. "Ja, zeker", vertelt de jonge aanvaller. "Die paar minuutjes waren zelfs enorm behulpzaam! Het is moeilijk om jezelf te tonen als je twee of drie minuten op het veld mag staan, maar het heeft me echt geholpen. Ik beschouw die korte invalbeurtjes als investering en dit optreden was het resultaat. Ik hoop op meer van alles in 2020: meer speeltijd, meer kansen om me te laten zien en meer doelpunten. Maar als Klaas weer fit is, zal ik nog harder moeten werken om een kans te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen