Sierhuis staat open voor permanente transfer naar Groningen

23 december 2019, 08:25

Kaj Sierhuis zou er meer dan voor open staan om ook na volgend seizoen nog onder contract te staan bij FC Groningen. De aanvaller werd voor anderhalf jaar gehuurd van Ajax, waarbij een optie tot koop werd bedongen. Hij ziet een langer verblijf in het hoge noorden wel zitten. "Daar sta ik honderd procent voor open. Ik heb het hier goed, maar kijk niet te ver vooruit. Ik hoor het in het voorjaar wel."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over zijn toekomst. Hoewel het af en toe moeilijk gaat bij FC Groningen en hij een tijdje zijn basisplaats verloor, is Sierhuis inmiddels weer eerste keuze en scoorde hij tegen FC Emmen tweemaal. "Aan het begin van het seizoen legde ik er misschien wel te veel druk op. Ik móést van mezelf iedere wedstrijd scoren", legt hij uit.

"Nu heb ik het gevoel: ik probeer mijn taken aan de bal en zonder bal goed uit te voeren, goed te voetballen en dan zie ik wel wat de wedstrijd brengt", aldus Sierhuis, die erkent dat het moeilijker is voorin bij FC Groningen dan bij Ajax. "Er wordt verdedigend bijvoorbeeld veel van je gevraagd, je moet veel meters maken, goed druk zetten en je taken uitvoeren. Dat is anders dan bij Ajax, waar je wat vrijer bent en het ook wel goedkomt als je één keer je taak niet uitvoert."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen