Napoli boekt dankzij late ontsnapping eerste zege onder Gattuso

22 december 2019, 22:46

Napoli heeft zondagavond zijn eerste zege onder Gennaro Gattuso geboekt. De geplaagde Italiaanse ploeg stevende tegen Sassuolo af op nieuw puntenverlies, maar won door een doelpunt in de allerlaatste minuut van de blessuretijd met 1-2. Een eigen goal van Pedro Obiang besliste de wedstrijd.

In zijn debuutwedstrijd ging Gattuso met Napoli nog onderuit tegen Parma. Op bezoek bij Sassuolo hoopte de nieuwe manager van de Zuid-Italiaanse club voor de eerste keer te winnen. De start van de wedstrijd beloofde echter weinig goeds. Na een halfuur zette Hamed Traorè namelijk de 1-0 op het scorebord door uit een voorzet van Manuel Locatelli raak te schieten.

Na rust kwam Napoli door een beauty van Allan op gelijke hoogte. Hij speelde zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en vond met zijn schot de kruising. Napoli was daarna via José Callejón (lat en een afgekeurd doelpunt) en Dries Mertens (naast) heel dicht bij de voorsprong, maar de 1-2 leek er niet in te zitten. Tot in blessuretijd Obiang zijn eigen doelman per ongeluk verschalkte. Eljif Elmas claimde het doelpunt, maar de middenvelder van Sassuolo gaf het beslissende tikje.