Racisme jegens Rüdiger ontsiert duel tussen Spurs en Chelsea

Racisme jegens Rüdiger ontsiert duel tussen Spurs en Chelsea

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 december 2019 – De Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Chelsea werd zondag ontsierd door een racistisch incident. Antonio Rüdiger, verdediger van Chelsea, was het mikpunt van racistische uitingen vanaf de tribune in het Tottenham Hotspur Stadium. Hij meldde dit bij zijn aanvoerder, Cesar Azpilicueta.

De Chelsea-captain benaderde op zijn beurt scheidsrechter Anthony Taylor. Daarop spoorde de stadionspeaker het publiek aan om te stoppen met de racistische geluiden. "Antonio kwam naar me toe en vertelde me dat er een racistisch liedje over hem werd gezongen, dus dat heb ik doorgegeven aan de scheidrechter", vertelt Azpilicueta na afloop van de 0-2 zege in Engelse media.

"Het baart ons zorgen en we zijn ons bewust van de problemen. We moeten het samen laten stoppen. Ik hoop dat onderste steen boven komt en we het zo snel mogelijk uitroeien. Het is niet alleen een probleem binnen het voetbal, maar ook in het leven", aldus de Chelsea-verdediger, die bijval krijgt van Toby Alderweireld. "Dit hoort niet in het voetbal thuis, ik hoop dat ze de personen zo snel mogelijk opsporen. We zijn het zat."

Reacties

gerelateerd