Kökcü voelt zich goed onder Advocaat: "Hij weet me te triggeren"

22 december 2019, 17:43

Orkun Kökcü voelt zich goed onder Dick Advocaat, die de middenvelder de voorbije tijd vaak heeft uitgedaagd om vaker het doel onder vuur te nemen. Zondag deed Kökcü dat in De Galgenwaard. En met succes: van grote afstand knalde hij de bal in de verre kruising, waarmee hij de score opende tegen FC Utrecht.

Mede door het doelpunt van Kökcü won Feyenoord met 1-2. "De trainer daagt mij veel uit. Hij zegt: je scoort niet. Vandaag dacht ik: het moet een keer komen, dan doe ik het tegen je oude club", zegt hij tegen FOX Sports. "In de jeugd heb ik vaker zo gescoord. Nu ben ik blij dat ik het op het hoogste niveau heb kunnen doen."

Kökcü heeft een goed band met Advocaat, die iets in de middenvelder losmaakt. "Ik voel me veel meer gemotiveerd voor wedstrijden. Ik voel meer vertrouwen en weet dat ik af en toe een foutje kan maken, als ik maar gewoon hard werk en mijn ding doe op het veld", zegt hij.  "Ik denk dat Dick iets in mijn hersenen heeft aangezet. Hij kan de relatie met spelers goed managen. Ik voel dat hij me echt weet te triggeren, dat heb ik wel nodig. Nu hoop ik deze lijn door te trekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen