Wereldgoals Kökcü en Toornstra helpen Feyenoord langs Utrecht

22 december 2019, 16:24   Bijgewerkt: 22 december 2019, 16:30

Feyenoord heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om Europees voetbal. In de Galgenwaard werd FC Utrecht – tegen de verhoudingen in – met 1-2 verslagen. De thuisploeg had grote delen van de wedstrijd het betere van het spel, maar door twee prachtige doelpunten van Orkun Kökcü en Jens Toornstra gaan de drie punten naar Rotterdam.

Met vuurwerk en confetti werd de laatste thuiswedstrijd in de Galgenwaard voor de winterstop ingeluid en de thuisploeg toonde vanaf minuut één zijn intenties tegen een ongeïnspireerd Feyenoord. De Domstedelingen zetten Feyenoord meteen onder druk en dat resulteerde al snel in een aantal gevaarlijke kansen, voornamelijk via Issah Abass. Waar de Utrecht-aanvallers wél gevaarlijk waren, viel Nicolai Jørgensen tegen bij Rotterdam. De Deen kwam nauwelijks in het spelbeeld voor.

Het spel golfde vervolgens op en neer. Het was Utrecht, dat net als in de eerste helft, het betere van het spel had. Klaiber kreeg een goede kans om de stand weer gelijk te trekken. De verdediger kon vrij opstomen door het centrum en schoot hard, maar zijn inzet vloog tegen de paal. Ook aan de andere kant werd het aluminium geraakt:  Luis Sinisterra manoeuvreerde zich knap vrij in het strafschopgebied van Utrecht. De Colombiaan schoot, maar via de vingertoppen van Paes vloog de bal er niet in.

Bij Feyenoord werd Jørgensen uiteindelijk gewisseld. Het was wederom een teleurstellende wedstrijd van de spits, die vervangen werd door Sam Larsson. Utrecht bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar kreeg een tik te verwerken. Hoogma moest aan de noodrem trekken om Sinisterra af te stoppen en Kuipers – die een uitstekende wedstrijd floot – had geen andere keus dan een rode kaart te trekken voor de verdediger. Ondanks de numerieke minderheid bleef Utrecht zoeken naar de 2-2, Adrián Dalmau werd gebracht en maakte daarmee zijn rentree in het elftal van Utrecht. Maar het mocht niet meer baten voor de thuisploeg. Utrecht had recht op meer en speelde grote gedeelten van de wedstrijd beter dan Feyenoord, maar blijft wel met lege handen achter.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 6,5; Sean Klaiber 6,5, Willem Janssen 6, Justin Hoogma 6, Mark van der Maarel 6,5 (72. Leon Guwara 6); Adam Maher 7, Joris van Overeem 6,5 (69. Adrián Dalmau 6), Simon Gustafsson 7, Sander van de Streek 6,5; Gyrano Kerk 6, Issah Abass 6

Feyenoord: Kenneth Vermeer 5; Lutsharel Geertruida 5,5, Eric Botteghin 5,5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 7; Jens Toornstra 6 (72. Renato Tapia 6), Leroy Fer 5, Orkun Kökcü 7; Steven Berghuis 6, Nicolai Jørgensen 5 (63. Sam Larsson 6), Luis Sinisterra 7

Man of the Match: Luis Sinisterra

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen