Van der Sar verdedigt Qatar-trip: "Koningshuis gaat er ook heen"

22 december 2019, 15:24

Edwin van der Sar vindt dat het niet aan Ajax is om een statement te maken tegen de omstandigheden in Qatar. De Amsterdammers beleggen volgende maand hun trainingskamp in het WK-gastland. "Wij gaan er om een voetbalreden naartoe", aldus de directeur.

"Het zijn ideale omstandigheden om daar te trainen. Er liggen schitterende velden en het is niet te ver vliegen", zegt Van der Sar tegen FOX Sports. "Het kan dat er organisaties die hierop aangeslagen raken, ieder zijn invalshoek. We beten best wel wat er in de wereld zijn. Maar ik denk niet dat wij in Nederland de partij zijn om daar een statement voor te maken. Dan moet je kijken naar grote bedrijven als KLM of Shell."

Van der Sar erkent dat Ajax ook een groot bedrijf is. "Maar niet in de mate van Shell. En volgens mij gaat het koningshuis er ook weleens heen. Wij kijken naar omstandigheden waar we ons elftal goed kunnen voorbereiden", vervolgt de oud-keeper. Had Ajax oefenpartners van het kaliber Galatasaray en Club Brugge niet in bijvoorbeeld de Algarve kunnen treffen? "Zou kunnen", aldus Van der Sar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen