Ten Hag verrast met Traoré, Ekkelenkamp en Gravenberch

22 december 2019, 11:22   Bijgewerkt: 22 december 2019, 14:27

Ajax start met Lassina Traoré in de basis. Voor de achttienjarige spits (foto) is dat zijn basisdebuut. Tegen ADO Den Haag houdt Erik ten Hag vast aan hetzelfde middenveld dat midweeks speelde tegen Telstar: Donny van de Beek met Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. Voor die laatste twee is het hun Eredivisie-debuut in de basis.

Traoré moet voor meer diepte zorgen in het spel van Ajax. De spits uit Burkina Faso vervangt de niet fitte Klaas-Jan Huntelaar, die ook niet op de bank zit. Traoré scoort bij Jong Ajax aan een lopende band. In zeventien duels was hij dit seizoen dertien keer trefzeker, ook bereidde Traoré zeven doelpunten voor. Tot dusver mocht hij alleen als invaller proeven aan Ajax 1.

In de defensie kiest Ten Hag voor het centrale duo Joël Veltman met Lisandro Martinez. De voorgaande wedstrijden speelde Perr Schuurs nog centraal achterin. Achterin heet Ajax Nicolas Tagliafico ook weer terug. Hij was tegen tegen AZ en Telstar nog geblesseerd. Daardoor zit Noussair Mazraoui op de bank, waar ook talent Sontje Hansen plaatsneemt. 

Opstellingen

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico; Ekkelenkamp, Van de Beek, Gravenberch; Ziyech, Traoré, Tadic

ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Bakker, Pinas, Meijers; Immers, Malone, Haye; Summerville, Necid, Goossens

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen