Slot neemt Bizot ondanks razendsnel rood niet veel kwalijk

Slot neemt Bizot ondanks razendsnel rood niet veel kwalijk

21 december 2019 – AZ-trainer Arne Slot verwijt keeper Marco Bizot niet veel na zijn extreem snelle rode kaart tegen Sparta Rotterdam. De oefenmeester erkent dat het geen handige actie was van de sluitpost, maar wil zijn doelman ook niet aanvallen. "Hij moet die keuze in een fractie van een moment maken", verdedigde Slot.Dat zei de oefenmeester tegenover FOX Sports. "Hier kun je rood voor geven", erkende de AZ-trainer over het moment van Bizot. "Marco schat de situatie niet goed in, maar Stijn (Wuytens) even daarvoor deed het ook niet goed. Hij zal zelf ook vinden dat hij dit niet goed deed. Als je te laat bent, kun je maar in je goal blijven staan." Verwijten maken deed Slot echter niet aan het adres van Bizot.

Over de nederlaag was de coach duidelijk. "Het is vaker gebeurd dat we vroeg met tien man kwamen te staan, maar daar zijn we dan goed mee omgegaan. De enige fase waarin ik kansen zag, was tien minuten á een kwartier voor rust. Toen waren we goed aan de bal. Maar eigenlijk zat een resultaat hier er eigenlijk geen moment in."

Ondanks de enorme domper, bleef de coach rustig. "We hebben al met al een goede eerset seizoenshelft gehad. Door in de beker, door in Europa en naar ik verwacht drie punten achter op Ajax in de winterstop. Vorige week leek een bonusdoelpunt, maar dat geven we nu vervelend weg", aldus Slot.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020