PSG en Marseille maken op eigen veld geen fout in Franse top

21 december 2019, 22:40

Paris Saint-Germain en Olympique Marseille hebben zonder al te veel moeite hun thuisduels in de Ligue 1 gewonnen. De nummers één en twee van de Franse competitie waren voor respectievelijk Amiens en Nîmes te sterk.

Paris Saint-Germain – Amiens: 4-1

Het duo Kylian Mbappé en Neymar liet weer eens van zich spreken. Tegen de stugge middenmoters van Amiens had PSG aan de individuele klasse genoeg om weer drie punten bij te schrijven. Na ruim een uur was het duel gespeeld, want toen had Mbappé al een dubbelslag op zijn naam geschreven en had Neymar ook gescoord. De tegentreffer van Stiven Mendoza was dus voor de statistieken, net als de 4-1 van Mauro Icardi.

Olympique Marseille – Nîmes: 3-1

Ook naaste achtervolger Olympique Marseille maakte geen fout. Zonder Kevin Strootman in de selectie had L'OM het een helft lastig tegen Nîmes. De degradatiekandidaat gooide via een eigen goal van Sofiane Alakouch. Dario Benedetto en Dimitri Payet gooiden het treffen uiteindelijk op het slot. In de slotseconde deed Nîmes nog wat terug. De achterstand van Marseille op koploper PSG bedraagt zeven punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen