Firmino knalt tam Liverpool in verlenging naar WK-winst

21 december 2019, 21:07   Bijgewerkt: 21 december 2019, 21:57

In een evenwichtige finale van het WK voor clubs heeft Liverpool uiteindelijk voor het eerst in de historie beslag gelegd op de prijs van beste club ter wereld. The Reds, met Virgil van Dijk het gehele duel in de basis, versloegen in een weinig memorabele, maar wel lang spannende editie het Braziliaanse Flamengo na verlenging. Roberto Firmino werd uiteindelijk het goudhaantje: 0-1.

De Nederlandse inbreng vanaf de aftrap bestond alleen uit Van Dijk, want de lichtgeblesseerde Georginio Wijnaldum, Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever namen naast Jürgen Klopp plaats op de bank in Qatar. Verder traden de Engelsen in de zo sterk mogelijke opstelling aan.

Desondanks viel de eindstrijd qua amusement wat tegen, zeker wat betreft de Champions League-winnaars. Zeker voor rust waren de kansen schaars. Flamengo deed wat het kon, deelde wat speldenprikjes uit en was in balbezit geregeld zelfs overtuigender dan de Britten. Ook in de tweede helft bleven de gigantische mogelijkheden uit. De grootste kans was voor Jordan Henderson, die kort voor tijd een prachtig afstandsschot gekeerd zag worden. Verder was het een vrij tamme vertoning van de CL-winnaars.

In de tweede minuut van de extra tijd ging de bal uit het niets op de stip, nadat Rafinha het been raakte van Sadio Mané. Op aanraden van de VAR werd het beeld nog bekeken, met als gevolg dat de penalty werd ingetrokken. Daarmee werd een minst ideale scenario – een verlenging – werkelijkheid voor Klopp en co. Aan de eerste de beste kans in die verlenging had Liverpool wel genoeg om voor het eerste de prijs mee naar Anfield te nemen. Na een diepe bal op Sadio Mané kreeg Roberto Firmino de bal van de Senegalees, waarna de Braziliaan de bal ijzig kalm binnenschoof en het duel in het bloedhete Doha wist te beslissen.

Monterrey – Al Halil: 2-2, Monterrey wint na strafschoppen

In de troostfinale legde Monterrey beslag op het brons. Zonder de geblesseerde Vincent Janssen lukste dat de Mexicanen pas na strafschoppen. Daar nam doelman Luis Cárdenas de hoofdrol op zich. Hij keerde twee strafschoppen en schoot de beslissende pingel zelf overtuigend raak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen