Heerenveen doet zichzelf tekort met punt tegen Heracles Almelo

21 december 2019, 20:29   Bijgewerkt: 21 december 2019, 20:36

Met een bittere smaak zal sc Heerenveen de winterstop in gaan. De Friezen kwamen zaterdag in het eigen Abe Lenstra stadion niet verder dan 1-1 tegen Heracles Almelo, terwijl er meer in had gezeten. Met name in de eerste helft kreeg de thuisploeg genoeg kansen, bijvoorbeeld via een penalty van Hicham Faik. Heracles-goalie Janis Blaswich stopte die en hield het Odgaard-loze Heereveen zo van een zege af (1-1).

De afgelopen maanden draaide de voorhoede van Heerenveen als een geoliede machine. Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen creëerden gevaar vanaf de vleugels, terwijl spits Jens Odgaard in de spits voor de nodige doelpunten zorgde. Zaterdagavond tegen Heracles was de Deen er een keer niet bij, hij ontbrak met een blessure en werd vervangen door Anders Dreyer. Desondanks lukte het de Friezen om in de eerste helft genoeg kansen klaar te spelen.

Het waren goede saves, maar Blaswichs beste redding was op slag van rust te zien. Cyriel Dessers, de man van de goals van Heracles, veroorzaakte een penalty door hands te maken. Faik, die zijn honderdste duel in de Eredivisie speelde, mocht aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder van Heerenveen schoot de bal niet goed in en dus kon Blaswich opnieuw zijn doel schoon houden. Heracles mocht hem dankbaar zijn, want zo zat het ondanks dat het zelf nog geen enkele grote kans had gehad, nog steeds in de wedstrijd.

Vervolgens duurde het lang voordat de volgende kans genoteerd kon worden. Het meest opvallende moment was dat Hahn nogal onbeholpen een bal boven het hoofd van Dessers wegbokste en daarbij Dessers stevig in de rug sprong. Scheidsrechter Jochem Kamphuis zag er geen overtreding in en de VAR liet het ook gaan, maar toch werd eerst de 'overtreding' begaan en daarna de bal gespeeld.

In de slotfase ging Heerenveen hartstochtelijk op zoek naar de voorsprong, maar miste met Odgarad duidelijk een echte spits - die het met Runar Espejord vrijdag binnenhaalde. Heracles hield dus eenvoudig stand, want het team van Johnny Jansen was niet meer bij machte om de nummer zeven van de Eredivisie aan het wankelen te brengen. Dus sloten Heerenveen en Heracles 2019 af met een gelijkspel, gezien de kansenverhouding zal Heracles daar het meest blij mee zijn.

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Warner Hahn 5, Ricardo van Rhijn 6, Ibrahim Dresvic 4.5, Sven Botman 5, Sherel Floranus 5.5, Rodney Kongolo 6, Hicham Faik 5, Joey Veerman 5, Mitchell van Bergen 6.5, Anders Dreyer 5 (80. Rein Smit -), Chidera Ejuke 6 (88. Jordy Bruijn -).

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7, Tim Breukers 5.5, Robin Pröpper 6.5, Mats Knoester 6 (66. Dario van de Buijs 5.5), Lennart Czyborra 5, Orestis Kiomourtzoglou 5, Mohammed Osman 4.5 (88. Joey Konings -), Alexander Merkel 5.5, Mauro Junior 6, Cyriel Dessers 6.5, Dabney Dos Santos 4.5 (77. Sylvester van der Water -).

Man of the match: Janis Blaswich

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen